Om filmen

Gry Bay 2Anna (Gry Bay) er en ung kostumedesigner, fokuseret på sit arbejde og på vagt for ikke at hænge fast i romantiske parforhold. Hun har netop fundet en ny lejlighed og er fristet til at lade sin seneste kæreste, Frank (Thomas Raft), flytte ind. I stedet finder hun en lejer: Den festlige livsnyder Camilla (Eileen Daly), der deler Annas syn på kærlighed og parforhold. For dem begge handler det om at have det sjovt. Flygtige forhold uden snærende bånd. Ingen forpligtelser. Ingen smerte. Men Annas beslutsomhed svækkes ved hendes uventede møde med en eks-kæreste, Johan (Mark Stevens), der engang var manden i hendes liv. Johan er klar til en ny start, og Anna er fristet - men også bange for at miste sin nyvundne uafhængighed og, ikke mindst, for at blive såret. Mere end nogensinde har hun brug for at komme tilbage på kærlighedskarusellen - komme videre!

Annas problem er hendes beslutning om at være en selvstændig, uberørlig person. Hun er for bange for at blive afhængig af andre, selv af folk med de bedste intentioner. Med mindre hun lærer at acceptere, at betydningsfulde menneskelige forhold sommetider gør ondt, risikerer en kvinde som Anna at blive meget ensom. Og det er den virkelige historie i All About Anna.

All About Anna 3
Strukturelt er filmen inddelt i en prolog og fire kapitler. De fire kapitler kan ses som sensuelle godnathistorier, alene eller sammen med ens foretrukne partner; hvert kapitel har et erotisk højdepunkt, men kulminerer i seksuelle frustrationer, hvor Anna og Johan næsten finder sammen igen, og så alligevel ikke. Uopfyldt begær er lige så meget en del af livet som de magiske højdepunkter af total ekstase. Denne film har begge dele.

All About Anna er et forsøg på at skabe en ny form for erotisk film, baseret på virkeligheden frem for de ønsketænknings-fantasier, der karakteriserer traditionelle sexfilm. Den portrætterer en kvindetype, vi alle kender, som slås med problemer, de fleste kvinder kan identificere sig med.Filmen er også et forsøg på at integrere sex som et led i historien og personbeskrivelserne. Således opstår filmens sexscener aldrig ud af ingenting, men er med til at definere karaktererne og deres indbyrdes forhold, ligesom man ville forvente af en sang i en musical eller en pas-de-deux i en Bournonville-ballet. Uden sexscenerne ville filmens drama gå i opløsning.

All About Anna 4Dette udgjorde under filmoptagelserne en særlig udfordring for filmens medvirkende, som måtte overvinde de traditionelle sociale og menneskelige traumer associeret med at have sex foran et kamera.

Som led i denne stræben efter optimal realisme er "All About Anna" indspillet on location i København og Paris. Dens romantiske prolog og flashbacks blev skudt til havs på en grønlandsk isbryder, en bittersød telefonsamtale blev skudt foran Eiffeltårnet, og historiens emotionelle klimaks omfatter seværdigheder såsom Marmorkirken og Amalienborg. Scenerne i Annas lejlighed blev indspillet i Gry Bays egen lejlighed. Her blev filmens første store sexscene udført gentagne gange af Gry Bay og Thomas Raft foran et stort vindue, bevidnet af forbløffede naboer.